Klä dig ordentligt på till företagsmötet

Det finns ingen anledning till att slappna helt av när du ska till företagsmöten. Klä dig ordentligt och se presentabel ut. Kom ihåg att dina medarbetare och kollegor ser upp till dig. Personer som möter dig för första gången kan få ett bättre förstahandsintryck om du har ordentliga kläder på. Du ska inte gå till ett möte med mysbyxor och polo-tröja. Du bör tänka på vilka signaler du skickar ut. För att vara på den helt säkra sidan så kan du välja att på kostymen, här är slipsen absolut nödvändig. Något som många nybörjare har svårt med är själva slipsknuten. Men det är inte så svårt som man tror. Expressen har en utmärkt artikel på hur man knyter den perfekta slipsknuten.

Tänker du nu på att du inte är typen som går med slips – du är mera modern, energisk och ung. Då skal du läsa vidare. Visste du att slips är på mode igen? Både de klassiska silkeslipsarna men också nyare stickade slipsar. Stickade slipsar kan användas på kläder som verkar mera avslappnande. Tänk också på vilka signaler du skickar med din slips. Om slipsen också har den rätta färgen som matchar dina kläder så kommer du att framstå som en strukturerad, ansvarig, ambitiös och en som har smak. Du behöver inte att vara en minister eller toppledare i företaget för att klä dig ordentligt med slips.

Slips bara till möten?

Är du typen som inte köper saker som du sällan använder och därför tänker att slipsar inte kommer till att användas så ofta? Då har du fel. Du kan ta slipsen på till många andra ställen. Utöver att ministrarna tar slipsen på till middag hos kungen och företagarna tar slips på till möten så finns det många andra events där du helt fritt kan ta på slipsen – och du gör det utan att tänka på det. T.ex. tar de flesta på slipsen på bröllop, dop och nyår.

Slipsar är populära bland ungdomar. Det är en tydlig signal på at ungdomar är självmedvetna och de vet precis vad de gör. Det är nog också därför slipsar har blivit så populära. Du kan få slipsar i många färger och du kan t.o.m. få slipsar med tryck på. Blå toner i slipsar är alltid ett bra köp. Färgen blå – speciellt kungsblå kan kombineras med många andra saker. En annan färg, lite annorlunda, som är en vinnare är en vacker orange slips.

Visste du att kvinnor gillar män som klär på sig ordentligt och ett slips signalerar ordentlighet och överskott – det älskar kvinnor.

Så klä dig ordentligt till ditt nästa firmamöte och kom ihåg slipsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *