Få dina ansätta till att röra sig mer och se dem bli gladare och mer effektiva

Det är ett stort problem, inte minst för de många företag som ville få mycket mer prestation ur sina ansatta om de var lite bättre till att motionera utanför arbetet.

Först och främst gör motion en person skarpare i arbetet. Koncentrationen bliver bättre om man är fysisk aktiv och därmed ger det färre sjukdagar om man kan hålla de ansatta sunda och friska, vilket motion också tillför.

Därför är det för många företagare också en jättebra ide att fokusera mera på att kunna motivera sina medarbetare till ett sundare liv som innehåller mera motion.

Vad kan motivera medarbetarna till mera motion?
Ska man som företag göra något aktivt för att få sina medarbetare till att dyrka mera motion? Det är i alla fall en bra ide och kan företaget påverka sina medarbetare så är det en riktigt bra ide.

Social samvaro om motionen.

För många skulle det hjälpa en hel del på motivationen om det också var en social aspekt i motionen. Därför kan det vara en bra ide att företaget administrerar några sociala motionsmöjligheter. Det kan exempelvis vara en joggingklubb eller cykelklubb där man möts med företaget och motionerar tillsammans. Vill man göra något extra så kan man också överväga en skid- och snowboard klubb. Ju flera olika slaks aktiviteter man erbjuder, ju större är chansen för att få med (nästan) alla. På det sättet ger det också en enighet i företaget, samtidigt som att det motioneras. Det kan för många vara en riktigt stor motivation när man kan göra det tillsammans med kollegor.

Om ni är riktigt många som t.ex. cyklar så kan i också försöka att få firmarabatter på bra cykelutrustning från exempelvis cyclingshop.dk som säljer cykel utrustning online.

 Få företagsavtal på ett träningscenter

Riktigt många träningscentrar erbjuder möjlighet för företagsavtal som kan vara både de kommersiella kedjorna, men också de lokala träningsföreningarna i närområdet. Där kan ni säkert få ett mycket bra avtal om det kommer ett större antal. På det sättet stödjer ni också en lokalförening. Så det är helt säkert en bra metod att stödja lokalt samtidigt som man ger företagets ansatta möjlighet att få rört sig en massa utanför arbetet.

Har man ett mycket aktivt arbete så är det naturligtvis inte så nödvändigt – men riktigt många har idag ett stillasittande arbete och här är det viktigt att man får rört sig utanför arbetstiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *